Kycklingfilé med himmelsk sås

Enkel kycklingrätt i ugn som inte behöver stekas först.
4  portioner:
Kycklingbröstfilé: 3 st ca 450 g (Kycklinglårfilé: beräkna 3-4/st per portion)
Chilisås: ½ dl
Kinesisk soja: 2 msk
Vatten: ½ dl
Vispgrädde: 2 dl
Créme frâiche: 2 dl
Vetemjöl: 2 msk
eller Maizenaredning, strö 1 msk

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°C
2. Lägg kycklingfiléerna i en smord ugnsform.
3. Rör ihop chilisås, soja, grädde och creme frâiche. Sikta ner vetemjöl med en tesil, lite i taget, och vispa med en handvisp så att det inte blir några mjölklumpar. Om du anv. maizenaredning, strö i gräddblandningen och bred blandningen över kycklingfiléerna.
4. Kör in formen mitt i ugnen. Efter 70 minuter är det klart (60 minuter för kycklinglårfilé).

Serverade med klyftpotatis och sallad.

Hemmets Veckotidning

Annonser

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: