Boeuf bourguignon

Portioner: 5-6

1 kg tärnat nötkött
3 msk smör
3 vitlöksklyftor, pressade
2 gula lökar, tärnade
2 msk tomatpuré
1 tsk timjan, torkad
2 lagerblad
2-3 dl rödvin
4 dl vatten
3 msk oxfond
150 g champinjoner
100 g stek lök, skalad
2 morötter, skivade
140 g skivad bacon
salt och peppar
maizenaredning, strö

Till servering
Hackad persilja
6 portioner potatismos

Bryn köttet i en het stekpanna med smör och lite olja.
Krydda med salt och peppar och lägg över i en gryta.
Fräs den hackade löken och pressade vitlöken i en stekpanna tillsammans med tomatpurén.
Häll på vin, tillsätt timjan och lagerblad.
Koka upp allt i pannan under omrörning. Slå över köttet i grytan och tillsätt buljong så att det täcker.
Låt grytan småputtra tills köttet är mört, det tar ca 2-2 1/2 timme. Red med maizenaredning och låt koka några minuter.
Skala och skiva morötterna och tillsätt dom de sista 30 minuterna av kokningen.
Förbered garnityret under tiden köttet kokar klart. Skala smålökarna (det går lättare att få av skalet om man först ger dem ett uppkok i vatten och sedan spolar av dem med kallt vatten).
Skär baconet i strimlor och stek i pannan. När baconet har börjat släppa sitt goda fett tillsätt champinjonerna. Lägg i smålökar, svamp och bacon och sjud några minuter.

Receptinspiration med ändringar!

Annonser

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: