Kycklingpasta med spenat och soltorkade tomater

4 personer

3 kycklingfiléer, delade till 6 tunna filéer
2 msk smör att steka i
140 g färsk spenat
7-8 soltorkade tomater hela, inlagda i olja
1 vitlöksklyfta
2 dl grädde 40%
2 dl crème fraiche 34%
1 dl vatten
1 msk kycklingfond
(1 msk torr sherry/ marsalavin)
2 kvistar färsk basilika
salt, efter smak
svartpeppar, efter smak

300 g färskpasta, tagliatelle/ pappardelle – kokt enl anvisningarna på paketet

Topping
Färsk basilika
riven parmesan

Gör så här
Dela kycklingfiléerna längs med, så att det blir två långa, tunna filéer av en kycklingfilé. Skär i mindre bitar.
Hetta upp en panna med smör och bryn bitarna så att de får färg. Salta och peppra på båda sidor.
Lägg över bitarna på en tallrik.
Såsen gör vi i stekpannan så att vi inte missar en massa goda smaker, efter stekningen.
Pressa i en vitlöksklyfta och tillsätt crème fraîche, grädde, vatten, soltorkad tomat och kycklingfond. Rör samman, tillsätt den stekta kycklingen ock småputtra. Spenaten tillsätter jag mot slutet i stekpannan.
Under tiden kokar du färskpastan.

Recept med ändringar.

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: