Lyxig torskgratäng med kräftstjärtar

Ca 6 portioner

800 g torskfilé, helt tinad
örtsalt
vitpeppar
1/2 dl vatten
3/4 dl vitt vin
3 msk hummerfond eller fiskfond
lite citronsaft
1 dl créme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
2 tsk tomatpuré
1/2 dl hackad dill
1 burk kräftstjärtar i lag
grovhackad dill

1. Sätt ugnen på 200 grader och smörj en ugnsform.

2. Skär torskfiléerna( helt tinad eller uteslut vattnet) till portionsbitar och lägg ned dem i formen. Salta och peppra.

3. Vispa ihop vatten, vin, fond och citronsaft i en kastrull. Tillsätt crème fraiche, grädde och sist tomatpuré.
Låt såsen småkoka i ca 10 minuter. Red såsen om den känns för tunn, tillsätt dillen.

4. Låt kräftstjärtarna rinna av, fördela dem jämnt över fisken och häll till sist över såsen.
Gratinera i ugnen ca 20-25 min eller tills fisken är klar. Strö över hackad dill.

5. Serverade med vårprimörer och pressad potatis.

Här hittade jag receptet!

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: