1 msk smör
200 g bacon, tärnad
500 g nötfärs
1 tsk grillkrydda
2 saltgurkor, finhackade
1 tomat, storlek större
1 vitlöksklyfta
2 ägg, stora eller 3 små
2 msk tomatpuré
2 1/2 dl vispgrädde/mjölk
150 g riven ost
(salt) ock vitp.
Servering
150 g grönsallad
4 msk olivolja
Sätt ugnen på 200 grader. Bryn bacontärningar i smör på medelhög värme.
Lägg i köttfärsen och höj värmen något. Bryn vidare under omrörning tills färsen är genomstekt.
Tillsätt finhackad gurka, tärnad tomat, pressad vitlök, kryddor och 2/3-del av osten. Blanda och häll i en ugnsfast form.
Vispa ägg, gräddmjölk och tomatpuré i en skål. Ev. salt och peppar efter smak.
Häll äggstanningen över färsen och toppa med resten av osten.
Sätt in i ugnen 15-20 minuter eller tills rätten fått fin färg.
Taggat:Köttfärs
Kommentera