Köttfärsgratäng med bacon och tomat

4 portioner

1 msk smör
200 g bacon, tärnad
500 g nötfärs
1 tsk grillkrydda
2 saltgurkor, finhackade
1 tomat, storlek större
1 vitlöksklyfta
2 ägg, stora eller 3 små
2 msk tomatpuré
2 1/2 dl vispgrädde/mjölk
150 g riven ost
(salt) ock vitp.

Servering
150 g grönsallad
4 msk olivolja

Sätt ugnen på 200 grader. Bryn bacontärningar i smör på medelhög värme.
Lägg i köttfärsen och höj värmen något. Bryn vidare under omrörning tills färsen är genomstekt.
Tillsätt finhackad gurka, tärnad tomat, pressad vitlök, kryddor och 2/3-del av osten. Blanda och häll i en ugnsfast form.
Vispa ägg, gräddmjölk och tomatpuré i en skål. Ev. salt och peppar efter smak.
Häll äggstanningen över färsen och toppa med resten av osten.
Sätt in i ugnen 15-20 minuter eller tills rätten fått fin färg.

Dietdoctorn

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: