Ugnsstekt falukorv med grädde, tomat och saltgurka

4 portioner
500 g falukorv
0,5 purjolök, strimlad
0,5 gul lök, strimlad
1 st inlagd saltgurka, grovt tärnad
2 msk ketchup
1 msk dijonsenap
0,5-1 krm svartpeppar
8 små tomater, halverade
2 dl grädde
1 msk kalvfond
2 msk chilisås
Ca 2 dl riven ost

Sätt ugnen på 225°

Skiva falukorv, halvera tomater, hacka lök, skiva purjolök och tärna saltgurkan.
Pensla korven med ketchup och dijonsenap mellan skivorna och tillsätt det hackade.
Blanda grädde och kalvfond med chilisås. Krydda med (ev lite salt) och sv. peppar. Häll ner blandningen i formen och strö över osten. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter.

Servera med potatismos och sallad.

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: