3-4 portioner
500 g köttfärs
1/2 pkt bacon
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
3 tomater
3 msk tomatpuré
2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk Worcestersås
1 dl rött vin
2 msk hackad färsk oregano, basilika eller timjan
eller 2 tsk oregano, torkad
1 krm svartpeppar
(ev. salt)
(1 dl crème fraiche)
olivolja att steka i
Hacka lök, vitlök, och bacon.
Stek allt i omgångar och slå sedan över i en stor gryta.
Stek köttfärsen och lägg ner i grytan.
Blanda ner tomater, puré, vin, fond, worcestersås och sv.peppar.
Koka i minst en timme under lock. Hacka örterna/torkade och tillsätt i slutet av kokningen. Rör ner crème fraîche och låt sjuda ngn. minut.
Servera med spagetti och riven parmesan.
Taggat:Köttfärs
Kommentera