Krämig lasagne

4 portioner
9 lasagneplattor, hårda eller färska
1 msk olivolja, att steka i
300 g köttfärs
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 burk finkrossade tomater (Mutti)
1 dl vatten
2 msk tomatpuré
1/2 msk oregano, torkad
1/4 kruka färsk basilika
1/2 grönsaksbuljongtärning
1/2 msk oxfond
Salt, efter smak
Svartpeppar, nymalen efter smak
200 g riven gratängost, prästost eller riven mozzarella

Bechamelsås
75 g smör
1/2 dl vetemjöl
5 dl mjölk
2 dl vispgrädde
Salt, efter smak
Peppar, något varv med pepparkvarnen

Tillbehör
Parmesan, riven
Färsk basilika
Mixsallad
Cocktailtomater
Olja
rödvinsvinäger

Köttfärssåsen
1. Finhacka löken och fräs mjukt i olja på medelhög värme 3-4 min.
2. Bryn köttfärsen efteråt.
3. Häll ner allt i en större kastrull.
4. Tillsätt krossade tomater, pressad vitlök, oregano, hackad färsk basilika, tomatpuré, grönsaksbuljong, oxfond och vatten.
5. Låt puttra samman 15 min och smaka under tiden upp med salt & svartpeppar.

Bechamelsås
1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt sedan mjölet och rör ihop.
2. Tillsätt mjölk under konstant omrörning / vispning, (akta så att det inte bränns i botten, då tar såsen smak av det brända och man får börja om).
3. Successivt kommer såsen tjockna, tillsätt grädden och fortsätt att röra hela tiden.
4. När bechamelsåsen har den konsistensen du önskar smaka upp med salt och peppar.

Montera lasagnen.

Ugn 200 grader ca 45 min.

Ta ut lasagnen och låt den stå och dra gärna 20 min innan servering. Då blir den som bäst.

Toppa lasagnen med massa riven parmesan och en kvist färsk basilika!

ellematovin.se med lite ändringar!

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: