Italienska långlagade kotletter


8 kotletter= 6-8 portioner
1,7 kg fläskkotletter med ben
salt, peppar
allkrydda
smör att steka i

Sås:
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
6 soltorkade tomater, strimlade
1 msk olja
2 msk oxfond
4 dl grädde
2 dl vatten och steksky
1/2 msk tomatpuré
2 tsk kinesisk soja
2 tsk oregano, torkad
1/2 kruka basilika, bladen
salt och peppar

Instruktioner
Sätt ugnen på 175 gr.
Salta och peppra kotletterna och bryn dem hastigt på båda sidorna i het panna, de ska bara få färg, de går färdigt i ugnen sedan.
Lägg kotletterna bredvid varandra i en ugnsform.
Fräs lök, vitlök, strimlade tomater och oregano i lite olivolja.
Rör ner buljong, tomatpuré och grädde.
Grovhacka basilikan och rör ner i lökfräset med grädden. Låt koka upp och smaka sedan av med soja och salt, peppar.
Häll såsen över kotletterna.
Sätt in i nedre delen av ugnen i 1,5-2 timmar.
Servera med valfritt tillbehör.

56kilo.se

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: