Kycklingrullader-Mannerström

För 4-5 personer

16 skivor tunnskivad kycklingfilé
1 skivad gul lök
4 baconskivor, grovskurna
2 msk fransk senap
2 krm chili explosion, Santa Maria
1 dl hackad persilja
lite salt och peppar
1 msk smör till stekning

1½ msk kycklingfond
2 dl vatten
1 dl crème fraiche
1 dl grädde
1 msk grönpeppar, mortlad
1 msk soja
1 tsk svartvinbärs gelé
ev. salt & svartpeppar

Potatismos smaksatt med parmesan:
800 g skalad mjölig potatis
25 g smör
2 -2,5 dl gräddmjölk
100 g riven parmesan
salt & peppar

Gör så här

Fräs bacon och lök tills det fått lite färg. Dra av från värmen och låt svalna. Tillsätt senap, persilja och salt. Lägg lite fyllning i mitten av varje kycklingskiva och rulla ihop.
Fäst med tandpetare och stek i smör.

Häll på vatten, kycklingfond, soja och mortlad grönpeppar när de fått fin färg och låt puttra i ca 15 min. Ta rulladerna ur pannan och tillsätt crème fraiche, grädde, kryddor och ev maizenaredning för simmigare sås.

Potatismos smaksatt med parmesan:
Koka potatisen i rikligt saltat vatten. Häll av och ånga av potatisen, passera eller pressa den genom en potatispress. Värm smör och gräddmjölk, rör ner och avslutningsvis parmesan. Smaka av med salt och vitpeppar.

Servera med kokt broccoli och smörslungade morötter.

500 g morötter
1/2 msk smör
1/2 dl hackad persilja
Salt
Skär morötterna i centimetertjocka bitar. Koka dem i saltat vatten ca 10 minuter så att de har kvar lite tuggmotstånd. Häll av vattnet och rör ner smöret. Häll över persiljan och servera.

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: