Tiramisu i glas

5 portioner

250 g mascarpone
2,5 msk strösocker
1,5 dl vispgrädde
2 ägg (äggulan)
savoiardikex , ca 10
1 msk amaretto
2 msk starkt kaffe, gärna espresso
1/2 msk kakao

Blanda grädden med 1 msk socker i en djup bunke.
Vispa grädden ganska hårt.
Separera äggulan från äggvita.
Spara äggulorna och blanda med resten av sockret i en stor bunke.
Rör ner mascarponeosten och vispa till en fast crème.
Vänd ner grädden i marscarponecrémen och rör försiktigt så att det blandas.
Blanda espresso med Amaretto.

Lägg ett kex( delat) i botten på skålen du ska servera ur.
Droppa försiktigt espressolikören över varje kex med en liten sked.
Det ska inte bli för mycket vätska för att desserten inte ska bli för blöt. All vätska kommer inte riktigt att gå åt.
Bred hälften av crémen som ett lager över kexen.
Gör om samma moment igen med kex och vätska för att skapa ett nytt lager. Avsluta med ett lager créme.
Låt stå minst 1,5 timme i kylskåpet innan Tiramisun serveras.
Pudra över kakao och servera.

Paolo Robertos recept

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: