Lövbiff Provencale

6 portioner
800 g lövbiff
smör att steka i
salt och peppar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
150 g champinjoner
1/2 st paprika, röd
3 dl vatten
2 msk oxfond
3 dl crème fraiche
5 msk dijonsenap
1 msk tomatpuré
½ dl mörk balsamvinäger
1 msk provensalska kryddor
1 dl finhackad bladpersilja
salt och peppar
topping: lite bladpersilja

Gör så här:
Strimla lövbiffen och stek den i omgångar i smör i het stekpanna.
Salta och peppra.
Lägg över köttet i en gryta.
Finhacka lök, vitlök och fräs den.
Lägg över i grytan.
Häll resten av ingredienserna i grytan och låt allt puttra under lock på låg värme i 30 minuter. Jag lät den koka 1 1/2 – 2 timmar för mörare kött.
Fräs champinjoner och paprika men tillsätt dessa mot slutet av kokningen.
Smaka av med lite salt och peppar.
Klipp över lite bladpersilja före servering.

56kilo.se med lite ändringar!


Rotfruktsmos

4 portioner
700 g potatis
100 g morot
200 g palsternacka
2 msk smör
1 dl crème fraiche
Salt och peppar

Skala och skär palsternacka, morot och potatis i bitar. Koka i saltat vatten tills de mjuknat. Slå av vattnet och mosa rotsakerna med handmixer tills det är lite bitar kvar. Rör i crème fraiche, smör och smaka av med kryddor.

Taggat:, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: