Stekt lax i gräddsås med soltorkade tomater och spenat

Foto: 2 portioner

4 personer

1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
10 soltorkade tomatbitar
4 styckfrysta laxfiléer utan skinn
100 g färsk babyspenat
1 dl vatten
1 dl torrt vitt vin/ matlagningsvin
4 dl grädde
1 msk chipotlepasta
1 msk tomatpuré
1 msk maizenaredning, strö
salt, peppar

Tillbehör:
pasta, ris eller pressad potatis

Grovhacka löken och pressa i vitlöken, låt mjukna i smör i en kastrull. Strimla soltorkade tomater på längden och lägg i.
Slå på vatten, vitt vin och grädde.
Koka upp, red med maizenaredning(strö) tillsätt chipotlepasta och tomatpuré samt spenaten.
Låt allt puttra ihop och smaka av med salt och peppar.

Skär bort skinnet från laxen om den har det. Smält en stor klick smör i pannan och ha ner laxfiléerna. Salta och peppra. Stek laxen hastigt på båda sidor.
Häll över såsen och servera.

Landleys kök

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: