Köttfärsbiffar fyllda med färskost

10 biffar/ 10 portioner

1 kilo nötfärs
1 dl vatten
1/2 gul lök, mixad
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1/2 dl grädde
1 msk koncentrerad kalvfond
2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk. potatismjöl
smör att steka i

1 förp Cantadou fyra peppar

Mixa löken med en del av vattnet. Tillsätt grädde och ströbröd och låt det svälla i 5 minuter. Blanda ihop övriga ingredienser till biffarna och lägg ca 2 tsk färskost på varje och nyp ihop.
Ugn 225 grader ca. 20 min.

Sås
4 dl steksky+vatten
2 dl grädde
1 msk tomatpuré
2 msk oxfond
1 msk kinesisk soya
salt
cantadouosten som blev kvar
3-4 msk maizena, strö

Häll i vatten i långpannan, vispa ur och häll över i kastrull. Blanda i alla  ingredienser till såsen och red av skyn med maizenaredning, strö.

Fryser in sås och biffar tillsammans.

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: