Currytorsk

4 portioner

3-4 torskryggfiléer
1 pkt bacon (140 g)
10 cm purjolök
chili explosion krydda
salt och peppar

Currysås:
2 msk smör
1 1/2 tsk curry
1 1/2 tsk honung
1 1/2 msk kycklingfond
1 dl vatten
2 dl crème fraîche
1 dl grädde
salt och peppar

Servera med ris/bulgur och rostad blomkål.

Gör så här:

Sätt ugnen på 225° Börja med den skivade purjolöken och lägg fisken ovanpå i formen. Salt, peppar och lite chili explosion. Klipp baconet i små bitar och stek dem nästan klara (de blir knapriga och får gott om färg i ugnen).

Såsen: Smält smöret i en kastrull och fräs curry och honung i smöret för en god smakutveckling. Tillsätt kycklingfonden, vatten, crème fraîche och grädde och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.

Häll såsen över fisken och toppa med bacon.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter eller tills fisken är saftig och klar.

Ensmaksak.com med en del ändringar.

Rostad blomkål
½ blomkålshuvud i buketter
1/2 paprika
2 vitlöksklyftor
2 msk smält smör/rapsolja
salt

Skär paprikan i strimlor och vitlöken i klyftor. Lägg i en smord form med blomkålsbuketterna.
Pensla grönsakerna med smält smör och krydda. Rosta på 200° i 15-20 minuter.

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: