Fläskfilégryta med hasselbackspotatis

4 port 
6oo gr fläskfilé
2 dl grädde
1 dl creme fraîche
1/2 dl vatten
2 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1/2 gul lök, hackad
1 msk tomatpure
250 gram färska champinjoner
1 msk oxfond
1 msk kinesisk soja
Salt och peppar
Nypa cayennepeppar

Gör så här:

Stek fläskfilén i bitar, lägg åt sidan. Fräs lök och champinjoner, lägg i fläskfilen och rör ner resten av ingredienserna. Låt koka ihop, smaka av. Sänk värmen och låt grytan stå och småkoka under lock 20 minuter.

Hasselbackspotatis 

8 jämnstora potatisar
2 msk smör
1/2 tsk salt
1 msk ströbröd

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär skåror men inte helt igenom potatisen. Salta potatisen och smält smöret och pensla på. Lägg den i en ugnssäker form och gratinera potatisen i ugnen ca 25 min. Ta ut formen och pensla med mer smör och häll på ströbröd. Man kan också lägga på riven ost. Baka potatisen ytterligare i 20 min tills den är färdig.

Serverade med smörstekt sparris, här djupfryst som fanns i frysen.

Johannatoftby.se

Taggat:, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: