Lasagne de luxe

5-6 portioner

250 g  färska lasagneplattor
500 g nötfärs
smör att steka i
1 gul lök
2 klyftor vitlök
400 g krossade eller passerade tomater
0,5 dl chilisås
1 msk tomatpure
1 msk oxfond
salt och peppar
2 tsk oregano, torkad
olivolja till formen
150 g mozzarella, riven

Béchamelsås
75 g smör
1/2 dl vetemjöl
5 dl mjölk
3 dl vispgrädde
salt, peppar
(rivet citronskal)

Sätt ugnen på 200 grader. Hetta upp en stekpanna med smör och stek färs, lök och vitlök. Finfördela färsen och se till att den blir genomstekt.
Blanda ner konserverade tomater, chilisås, tomatpure, oxfond, salt och peppar. Låt alltsammans sjuda, medan du gör béchamelsåsen.
Béchamelsås
Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet, och tillsätt mjölk och grädde under fortsatt vispning 
så att det inte blir klumpar. Krydda med salt och peppar. Låt koka upp och sjuda i ett par minuter.
Montering
Ringla lite olivolja i en ugnsform. Täck bottnen med béchamelsås och sedan med lasagneplattor. Varva sedan sås, köttfärsröra, riven ost och lasagneplattor ungefär tre gånger. Avsluta med sås och riven ost på toppen.
Grädda lasagnen i 20 minuter, eller tills osten fått vacker färg.
Servera tillsammans med en god och krispig sallad och toppa gärna med lite oregano.

Köket.se med lite ändringar!

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: