5:2 middagar

Köttfärs med wokade grönsaker
Ca. 314 kcal/portion

2 portioner
200 g nötfärs(12%) 175 kcal/100
100 g paprika
100 g haricots verts
200 g morot
100 g broccoli
1 msk rapsolja
Salt
Peppar
Valfri krydda

Stek upp köttfärsen tills den är genomstekt. Krydda med salt, peppar och valfria kryddor som chili, timjan eller tacokryddor.
Hacka grönsakerna och fräs i en matsked rapsolja.

5-2 dietenrecept

Fisk med dill och citron
Ca. 305 kcal/portion

2 portioner
300 g vit fisk ex. torsk
1/2 dl grädde, 40%
1/2 dl vatten
3 msk dill
1 1/2 msk fiskfond
70 g bladspenat
1 tsk saft av citron
1 tsk citronzest
ca. 1/2 tsk salt
lite vitpeppar
100 g potatis
150 g haricots verts

Sätt ugnen på 175°
Blanda vatten, grädde, spenat, fond och citronsaft. Fördela det i botten av en ugnssäker form. Lägg på fisken. Blanda citronskal, salt och dill och strö det över fisken.
Stek i mitten av ugnen ca 25 min. Servera med haricots verts och en liten kokt potatis.

Recept

Senapslövbiff med ugnsgrönsaker
Ca. 312 kcal/portion

2 portioner
100 g paprika i bitar
150 g zucchini i bitar
100 g körsbärstomater
3 tsk rapsolja
250 g strimlad lövbiff
50 g (5 cm) skivad purjolök
1 dl minifraîche 8%
4 tsk fransk senap
100 g broccolibuketter

Sätt ugnen på 225°. Lägg grönsakerna i teflonform med 2 tsk olja och rosta mitt i ugnen ca 25 min. Bryn lövbiffen i 1 tsk olja. Tillsätt minifraiche, senap och broccoli. Låt puttra någon min.
Vi ville ha mörare kött så jag lät köttet koka i 1 dl vatten ca 1 timme och sen tillsatte jag mini fraîche.

Måbra.com

Köttfärssoppa med vitkål
Ca. 175 kcal/portion

2 portioner
2 dl vitkål
50 g purjolök
100 g potatis
25 g paprika
100 g nötfärs (12%)
1 tsk smör att steka i
1 litet lagerblad
1/2 msk dijonsenap
1 msk tomatpuré
5 dl vatten
1 1/2 msk kalvfond
1/2 msk kinesisk soja
svartpeppar, salt
lite hackad persilja

Börja med att tärna potatisen, tillsätt vatten, lagerblad, fond, soja och koka ca 10 min.
Fräs färsen, tillsätt purjolök, vitkål,  paprika och låt de fräsa med en stund. Tillsätt tomatpuré och senap. Lägg över i kastrullen med potatisen och låt det koka i ca 10 minuter till. Tillsätt persilja och svartpeppar.

Recept

Kycklinggryta med strössel
Ca. 300 kcal/portion

2 personer
100 g tärnad rotselleri
100 g morot
100 g röd paprika
150 g tomat
1 vitlöksklyfta, finhackad
250 g kycklingfilé
1/2 msk olivolja
200 g krossad tomat, Mutti
salt, peppar
oregano
1 msk hackad persilja
1 tsk rivet citronskal

200 g haricots verts

Tärna rotselleri, paprika och tomater. Hacka vitlöken fint. Bryn kycklingen i olivoljan. Tillsätt grönsaker, rotselleri, vitlök och krossade tomater. Krydda med salt och peppar och oregano. Låt puttra 20 minuter.
Blanda finhackad persilja med rivet citronskal. Strö över grytan.
Förväll haricots verts några minuter i lättsaltat vatten och servera till grytan.

Åretrunt.se

Lax och spenatgratäng
Ca. 305 kcal/portion

2 portioner
125 g fryst laxfile
100 g färsk spenat
50 gul lök
150 g rättika
1/2 msk olja
100 g Kvarg Lätt 1 %
1/2 dl spad från laxen
1 ägg (85 kcal)
50 g riven ost, 5%
salt och peppar

Tina laxen. Hacka löken och skär rättika i kuber och fräs på låg värme med lite olja i ca 10 min. Lägg till spenaten och fräs 1 minut till.
Skär laxen i mindre bitar och koka i lite vatten ca. 5 min. Spara vätskan!
Fördela lax och grönsaksblandning i ugnsform, tillsätt salt och peppar.
Vispa ägg och blanda i kvarg, laxspadet och riven ost. Häll över i formen.
Baka mitt i ugnen, 180° ca 25 minuter.

Dietlandslaget

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: