Krämig laxpasta

Foto: 2 portioner

4 portioner
400 g lax
65 g färsk spenat, sparris eller ärtor
1/2 gul lök
1 st vitlöksklyfta
4 st soltorkade tomater
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1/2 dl vatten
1 1/2 msk fiskfond
Svartpeppar
1 tsk dijonsenap
1 tsk rivet citronskal (endast det gula)
Citronsaft efter smak
Smör eller olja till stekning
TIPS! Om du vill lyxa till din pastasås kan du även vända i räkor tillsammans med laxen. Gillar du sting i maten är det gott att strö på chiliflakes vid servering.

Gör såhär:
Hacka lök i små tärningar stek i olja eller smör. När löken mjuknat och fått lite färg pressar du i vitlöken och ev. soltorkade tomater, steker lite till. Häll sedan över crème fraiche, grädde, vatten, dijonsenap, fiskfond, svartpeppar och rivet skal från citron, blanda väl. Låt såsen koka upp och puttra i 10 min. Vänd sedan i färsk spenat, ärtor eller sparris, låt koka i 10 min till. Hacka laxen i tärningar och vänd försiktigt ner i såsen, smaksätt med lite citronsaft från färsk citron och låt puttra i 3-5 min. Koka inte laxen mer än nödvändigt, då blir den torr. Servera med pasta, gärna färsk tagliatelle, ruccola och parmesan.

Zeinaskitchen.se

Taggat:, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: