Köttfärslimpa med ost och rökt skinka

4 portioner

500 gr nötfärs
1 msk mixad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl vatten
1/2 dl grädde
1/2 dl ströbröd
1 msk potatismjöl
1/2 msk kalvfond
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
ev. oregano
1 ägg

4 skivor rökt skinka
4 stora skivor ost räcker (emmenthal)
ev. 5 soltorkade tomater

Sås:
3 dl vatten
1 dl grädde
1 msk tomatpuré
1/2 msk oxfond
1 msk kinesisk soya
1 1/2 msk vetemjöl
salt & peppar

Till servering:
potatis
sockerärtor/ broccoli/ morötter

Mixa löken i vattnet med stavmixer eller riv på rivjärnet, tillsätt grädden, blanda i ströbröd och låt svälla i 10 min. Blanda i ägg och resten av ingredienserna. Tillsätt färsen och blanda ordentligt.

Lägg plastfolie på en skärbräda och platta ut färsen till en rektangel. Lägg på skinka , ost och ev. soltorkade tomater. Jag använder vacuumförpackade och fryser in så finns det alltid hemma.
Rulla ihop som en rulltårta. Lägg i en smord form och sätt in i ugnen, 200 grader ca 40 minuter.

Blanda alla ingredienser till såsen, även vetemjölet. Vispa och låt koka upp. Koktid några minuter.

Inspiration från Saltpeppar.se

Taggat:

En tanke på “Köttfärslimpa med ost och rökt skinka

  1. Millan 9 april, 2019 kl. 08:02 Reply

    Ser riktigt gott ut!

Lämna ett svar till Millan Avbryt svar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: