Möra kotletter i timjansås

1 kg fläskkotlett utan ben (8-9 st)
grillkrydda, lite salt och peppar
1 stor gul lök
2 -3 vitlöksklyftor
3 msk oxfond
1 msk torkad timjan
3 dl grädde
4 dl vatten
1 dl vitt vin el. matl.vin
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk dijonsenap
1 msk tomatpuré
1 msk kinesisk soja
ev. salt och peppar
maizenaredning, strö
smör att steka i

Sätt ugnen på 175 gr
Skär kottraden i skivor, 100-125 g. Krydda  med salt, peppar och grillkrydda. Bryn dem på båda sidorna, de ska bara få färg, de går färdigt i ugnen sedan. Lägg kotletterna bredvid varandra i en ugnsform.
Skala lök och vitlök. Finhacka lök och vitlök. Låt fräsa på svag värme några minuter. Löken ska inte få färg utan bara bli mjuk.
Tillsätt övriga ingredienser. Låt koka upp och smaka sedan av med salt & peppar.
Häll skyn över kotletterna. Sätt in i nedre delen av ugnen i ca. 1 1/2 timme.
Koka upp skyn i kastrull och red med maizenaredning (strö) eller vetemjöl för att få en tjockare sås. Beroende på avdunstning i ugnen tillsätt vatten så du får den såsmängd som önskas.

Servera med kokt potatis, grönsaker och gelé.

Receptinspiration

Taggat:, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: