Fin ugnsomelett med räkstuvning

4 portioner
3 dl grädde
4 ägg
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar

Koka upp grädden och låt den svalna något. Vispa samman ägg, salt och peppar i en skål. Se till att allting är riktigt blandat.
Häll smeten i en väl smord stekpanna, ca 18 cm i diameter, eller i en ugnssäker form. Grädda i 200 grader i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills omeletten fått guldgul färg och smeten stelnat. Stjälp upp omeletten (om den är gräddad i stekpanna) på varmt serveringsfat. Lägg på valfri stuvning på halva omeletten och vik över den andra halvan. Är omeletten gräddad i form hälls stuvningen över.

Räkstuvning
2 msk smör
3 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1 1/2 dl grädde
1/2 dl vatten
0,5 tsk salt
4 msk hackad dill
150 g skalade räkor eller 500 g räkor med skal

Tillagning
Fräs mjöl och smör i en kastrull.
Tillsätt mjölk, grädde och vatten samt rör tills stuvningen är slät.
Koka stuvningen i 5 minuter.
Skala räkor om du köpt räkor med skal.
Skölj och hacka dill.
Tillsätt räkor, dill och smaka av räkstuvningen med salt och peppar.

Kan serveras som småvarmt till smörgåsbordet

Receptfavoriter.se

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: