Kyckling i gräddig sås med paprika och soltorkade tomater

4 portioner
3 kycklingfiléer, ca 500-600 g
1/2 st lök, skalad och finhackad
2 klyftor vitlök, pressad
1 msk olja till stekning
salt & peppar
0,5 st röd paprika, grovt hackad
0,5 dl soltorkade tomater i tärningar
1 msk kycklingfond
1/2 msk soya
1/2 dl vatten
1 1/2 dl grädde
ca. 1 dl färsk basilika, strimlad

Hetta upp en stekpanna till medelvärme och tillsätt olja. Fräs löken mjuk och lägg på en tallrik.
Fortsätt med att steka kycklingfiléerna delade i fyra delar eller mer. Bryn på båda sidor, tills de fått litet färg. Krydda med salt och peppar.
Tillsätt paprika och soltorkade tomater och rör om.
Häll på vatten i stekpannan, tillsätt kycklingfonden och grädden.
Låt alltsammans puttra under lock i ca 15-20 minuter.
Om du vill, kör lite grann med en stavmixer så att en del av paprikabitarna och tomaterna upplöses i såsen. Smaka av med ytterligare salt och peppar om det behövs, eller andra favoritkryddor.
Tillsätt slutligen strimlade basilikablad och servera!

Servera med ugnsrostade rotfrukter, ris eller hasselbackspotatis och medelhavsgrönsaker.

Receptinspiration från: Malins glutenfria recept.

Medelhavsgrönsaker:
1 squash/zucchini
2 tomater
basilikablad
1 msk olja
1 krm salt
1 krm grovmald peppar
1 dl riven ost

1. Skiva squash och tomater och lägg skivorna i en ugnssäker form blandat med basilikablad.
2. Droppa över olja, salta och peppra. Strö över osten och ugnsstek i 200° ca 35 min tills grönsakerna är mjuka.

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: