
4 portioner
3 kycklingfiléer, ca 500-600 g
1/2 st lök, skalad och finhackad
2 klyftor vitlök, pressad
1 msk olja till stekning
salt & peppar
0,5 st röd paprika, grovt hackad
0,5 dl soltorkade tomater i tärningar
1 msk kycklingfond
1/2 msk soya
1/2 dl vatten
1 1/2 dl grädde
ca. 1 dl färsk basilika, strimlad
Hetta upp en stekpanna till medelvärme och tillsätt olja. Fräs löken mjuk och lägg på en tallrik.
Fortsätt med att steka kycklingfiléerna delade i fyra delar eller mer. Bryn på båda sidor, tills de fått litet färg. Krydda med salt och peppar.
Tillsätt paprika och soltorkade tomater och rör om.
Häll på vatten i stekpannan, tillsätt kycklingfonden och grädden.
Låt alltsammans puttra under lock i ca 15-20 minuter.
Om du vill, kör lite grann med en stavmixer så att en del av paprikabitarna och tomaterna upplöses i såsen. Smaka av med ytterligare salt och peppar om det behövs, eller andra favoritkryddor.
Tillsätt slutligen strimlade basilikablad och servera!
Servera med ugnsrostade rotfrukter, ris eller hasselbackspotatis och medelhavsgrönsaker.
Receptinspiration från: Malins glutenfria recept.
Medelhavsgrönsaker:
1 squash/zucchini
2 tomater
basilikablad
1 msk olja
1 krm salt
1 krm grovmald peppar
1 dl riven ost
1. Skiva squash och tomater och lägg skivorna i en ugnssäker form blandat med basilikablad.
2. Droppa över olja, salta och peppra. Strö över osten och ugnsstek i 200° ca 35 min tills grönsakerna är mjuka.