Ugnsstekt falukorv med bostongurka

4 portioner

550 g falukorv
2 färska tomater
1 dl gratängost

2 dl grädde
3 msk bostongurka
2 tsk dijonsenap
1 msk chilisås
1 msk ketchup
1 msk oxfond
1 tsk herbamare

Potatismos
800  g mjölig potatis
25-50 g smör
1 dl mjölk
1/2 dl grädde
salt och peppar

Skiva falukorven och lägg i en smord ugnssäker form. Skiva tomaterna och stick in mellan korvskivorna. Strö över en smakrik gratängost.

Rör ihop grädden med övriga ingredienser i en bunke och häll över korven.

Gratinera mitt i ugnen i 200 grader, ca 30 min.

Skala och koka potatisen till moset. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av någon minut. Värm upp gräddmjölken och smöret. Mosa potatisen och vispa ner blandningen, smaka av med salt och peppar. Servera med potatismoset.

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: