Citronkyckling med parmesan

4 portioner

2 stora kycklingfiléer
eller 3 mindre
Panering:
2 msk vetemjöl
2 msk riven parmesan ost
salt & svartpepper
Stekning:
1 msk rapsolja+ 2 tsk smör

Till såsen:
3 klyftor vitlök, pressad
1 msk kycklingfond
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl grädde 40%
3/4 dl riven parmesanost
1 msk  maizenaredning, strö
11/2 – 2 msk citronjuice
1 1/2 tsk torkad basilika
1/2 tsk torkad oregano
Garnering:
2 msk hackad persilja

1. Dela kycklingfiléerna horisontellt i två delar, salta och peppra på båda sidor.

2. Vänd filéerna i paneringen och skaka av vid behov.

3. Stek kycklingen i 4-5 minuter per sida på medelhög värme. Ta bort kycklingen och lägg på en tallrik.

4. Tillsätt vitlök i pannan och fräs en stund. Blanda i vatten, kycklingfond, grädde och örtkryddor. För en simmigare sås, strö över maizenaredning.

5. När såsen puttrat ca 5 minuter, tillsätt den rivna parmesanosten och smaka av med salt och peppar. Tillsätt citronjuice efter tycke och smak.

6. Lägg tillbaka kycklingen i pannan med såsen och sjud några minuter.

Servera med pasta, ris eller ugnsrostade rotsaker.

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: