Falsk wienerschnitzel med färskostpepparsås

4 portioner
500 g nötfärs
2 st små potatisar, kokt, kall, pressad
1/2  dl grädde
1/2 dl vatten
1 krm vitpeppar
1 tsk paprikapulver
1.5 tsk salt

Panering:
ströbröd

Stekning: 
smör

Tillbehör:
citron

Blanda färsen med pressad potatis och kryddor. Späd med grädde och vatten och blanda om.
Dela färsen i 4 bitar och platta ut till schnitzlar på en vattensköljd skärbräda. Vänd dem i skorpmjöl.
Stek i smör på medelstark värme, ca 2 minuter/sida. Lägg upp och garnera med citron. Servera med ugnsrostade rotsaker.

Finns i Finland. Tidigare MustaPekka!

Svartpepparsås:
1 1/2 dl vatten
1 msk kalvfond
2 dl vispgrädde
100 g färskost med svartpeppar
eller Cantadou, 4 Sorters Peppar
salt

Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Låt sedan såsen koka en stund på svag värme så att osten smälter och såsen tjocknar. Smaka av med lite salt.

Ugnsrostade rotfrukter
1 kg potatis, sötpotatis, palsternacka och morot
½ msk oregano eller timjan
½ msk paprikapulver
½-1 dl olja

Gör klyftor av rotsakerna.
Ta ev. fram en fryspåse och häll ner oljan och alla kryddor. Ha därefter ner alla rotsaker och skaka om ordentligt så man får kryddor och olja i ett jämt lager på alla rotsaker.
Häll rotsakerna på en plåt. Salta och peppra!
In i ugnen i 200 grader i minst 40-45 minuter. Rör om ett par gånger.

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: