4 portioner
400 g pasta (gärna penne eller spaghetti)
500 g kycklingfiléer
100 g grön pesto
200 g cocktailtomater
1 liten gul lök
2 dl grädde 40%
1 dl kokvatten från pastan
65 g spenat
Olja till stekning
Salt & peppar
Garnering:
Parmesanost
Gör såhär:
Hacka lök och kyckling i tärningar. Hetta upp olja och vänd i kycklingen och stek tills den får färg. Tillsätt löken mot slutet. Blanda i grädde och pesto, rör om. Tillsätt mera pesto om så önskas. Krydda med salt och peppar. Låt såsen koka i ca 15 min. Dela tomaterna i halvor och vänd ner i såsen tillsammans med spenaten. Låt dem få koka med i 2-3 min.
Koka pastan al dente (med tuggmotstånd), sila av. Vänd ner i såsen och servera direkt! Toppa med riven parmesan vid servering.
Zeinaskitchen.se med lite ändringar!
Kommentera