Kladdkaka med geichafluff

Kladdkaka 20-25 cm i diameter

100 g smör
2,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
1/2 krm salt
1 tsk vaniljsocker

Geichafluff:
2 1/2 – 3 dl vispgrädde
150 g geichachoklad

Börja med fluffet som skall stå kallt.
Värm upp grädden i en kastrull (får ej koka) och smält sedan ner geichan i grädden.
Häll upp i en bunke och ställ kallt i ca 5 timmar eller till följande dag.

Kladdkakan:

Smöra och bröa formen.
Smält smöret.
Rör ihop socker och ägg, blanda ner resten av ingredienserna.
Blanda ner smöret och häll upp smeten i formen.
Grädda i mitten av ugnen i 20 min i 175 grader.
Låt kakan stå kallt i kylskåpet till servering.
Vid servering, vispa geichagrädden till ett härligt fluff, som sedan breds ut på kakan.
Toppa med krossad daim. Klar att servera.

Recept

 

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: