Pasta med fläskfilé i paprikasås

4 portioner
500 g fläskfilé
1 msk smör
salt
1 krm svartpeppar
400-500 g pasta av valfri sort

Paprikasås
1 stor röd paprika
1 msk smör/olja
1/2 dl vitt vin/ matlagningsvin
2 dl vatten
1 msk kalvfond
2 vitlöksklyftor, pressade
1 dl grädde
2 msk maizenaredning, strö
ca 1/2 tsk salt
2 krm socker
1 knivsudd cayennepeppar
Garnering: parmesanost

Paprikasås: Skölj, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Fräs paprikan i oljan i en kastrull, tillsätt  pressad vitlök mot slutet. Häll på vin, vatten och fond. Låt koka ca 10 min. Mixa med handmixer eller i matberedare.
Häll tillbaka i en kastrull och låt koka upp. Tillsätt grädden och red med maizenaredning, strö.
Smaka av med salt, socker, cayennepeppar.
Putsa fläskfilén och skär i strimlor. Fräs strimlorna i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och efterstek ca 5 min.

Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Låt rinna av och blanda med sås och fläskfilé.
Toppa med riven parmesanost och servera med en grönsallad.

Recept

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: