Bullar med kardemumma och vit choklad

30 bullar

125 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst för söta degar
1/2 tsk salt
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk mortlad kardemumma
ca 12 dl vetemjöl eller
tills degen släpper från kanterna

Fyllning:
100 g naturell philadelphiaost
50 g mjukt smör
1 1/2 tsk mortlad kardemumma
2 – 3 msk strösocker
100 g vit choklad

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull och blanda ner mjölken.
Blanda ihop jästen med smör/mjölken, mjölken ska inte vara varmare än 37 grader. Du kan även tillsätta smöret rumsvarmt om du önskar det.
Tillsätt sedan socker, salt och kardemumma.
Till sist tillsätter du mjölet men ta absolut inte i för mycket så bullarna blir mjölstinna, inte gott.
Tillsätt en större mängd mjöl först, kanske 6-7 dl sedan någon dl i taget under knådning. Degen ska vara mjuk och smidig och du ska kunna ta i den utan att det kletar.
Kör sedan degen i maskin ca 10 minuter eller för hand.
Låt jäsa till dubbel storlek.

Fyllningen: Vispa ihop ingredienserna till fyllningen med en elvisp. Fyllningen ska vara mjuk för att lätt kunna bres på den mjuka degen. Till den vita chokladen använde jag grova sidan på rivjärnet.

Kavla ut degen, bred på fyllningen och strö över den grovrivna vita chokladen.

Vik sedan ihop degen och skär remsor som du snurrar till en bulle.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper eller i formar och låt jäsa igen ca 30-40 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och pärlsocker.

Sätt in i ugnen, fals 3 av 5 i min ugn, ca 8-10 minuter på 225 grader. tills bullarna fått en gyllene färg.

Receptinspiration från Victoriasprovkok.se

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: