Laxstroganoff

Foto: 2 portioner

Enkelt och gott!
4 portioner
4 st laxfiléer á 125 g
2 schalottenlökar
2 msk tomatpuré
2 tsk dijonsenap
1 tsk paprikapulver
1 1/2 dl vatten
1/2 msk. maizenaredning, strö
2 dl grädde
salt & svartpeppar
smör
Topping:
persilja eller gräslök

1. Skär laxen i stora tärningar och krydda med salt och peppar (ev. fiskkrydda) Skala och finhacka löken.
Finhacka persiljan. Bryn fisktärningarna i smör. De ska inte bli genomstekta utan bara lätt brynta.
Ta upp dem på ett fat. Fräs löken i stekpannan.
2. Rör ner tomatpuré, senap och paprikapulver i pannan, låt fräsa ca 2 min.
Tillsätt vatten och grädde i pannan och strö över maizenaredning, ljus.
Koka upp under omrörning och låt sjuda på svag värme någon minut.
3. Lägg ner fiskbitarna och sjud dem i såsen tills de är klara. Strö över persiljan.

Servera med ris, pressad potatis eller pasta och en sallad.

Receptet hittade jag i Allt om mat 2020 nr. 2 men gjort lite ändringar.

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: