Fläskfilé med rosépeppar

4 portioner

500-600 g fläskfilé
2 msk smör/rapsolja
salt & vitpeppar
1 st lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
2 dl  grädde, 40%
1 1/2 dl vatten
1 msk kalvfond
2 msk chilisås
1 tsk worcestershiresås
1/2 msk soja
1/2 msk rosépeppar, ev mer
2 msk maizenaredning, strö
hackad persilja

Gör så här:

Skär filén i skivor. Bryn i omgångar i smör/olja. Salta och peppra. Ta upp köttet ur stekpannan. Fräs lökhacket och den pressade vitlöken i stekpannan. Blanda i grädde, vatten, kalvfond, chilisås, worcestersås och soja. Rör om och lägg ner kött och grovkrossad rosépeppar i såsen. Låt allt småputtra ca 10 min. Strö över maizenaredning om du vill ha en simmigare sås. Tillsätt den hackade  persiljan och strö över mera rosépeppar.
Servera med ris, pressad potatis eller hasselbackspotatis och en sallad.

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: