Köttfärsrullader inlindad i skinka

5 portioner
1/2 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk ströbröd
0,5 dl grädde eller vatten
2 msk kalvfond
ca. 1/2 tsk salt
1/2 krm. vitpeppar
1 krm svartpeppar, grovmalen
500 g nötfärs
10 skivor rökt skinka i skivor

Enkel sås:
3 dl grädde, 40%
1 dl vatten
2 msk chilisås
1 msk tomatpuré
1 msk kalvfond
(2 msk maizenaredning, strö)
Peppar
Oregano, torkad

Sätt ugnen på 225C.

Riv eller mixa löken med vattnet och blanda i ströbröd, kalvfond och kryddor. Låt svälla några minuter, rör sedan ner färsen och blanda till en smet.

Forma ca 10 avlånga järpar och slå in varje järp i 1 stor skiva rökt skinka och lägg i en smord ugnsform

Rör samman såsen med en handvisp och slå över rulladerna.
Eller: Koka upp såsen, red av med maizenaredningen och slå över rulladerna för en simmigare sås.

Ställ in i ugnen i ca 30 min. Servera med kokt/pressad potatis eller ris och sallad.

Baraenkakatill.se  med lite ändringar.

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: