Pasta florentine med kyckling

3 st kycklingfiléer
paprikapulver
salt & svartpeppar
smör
1/2 lök, hackad
2  vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
3 dl grädde
1/2 citron, zest+ ev. saft
1 påse bladspenat (65g)
ca 12 st soltorkade tomater

Topping: Riven parmesan

400g färsk pasta, kokas ”al dente” i lätt saltat vatten.

Dela kycklingfiléerna  i mindre bitar och stek dem i smör i en stekpanna tills kycklingen är genomstekt. Lägg upp på en tallrik.

Skala och hacka löken och fräs den i samma panna.  Blanda ner pressad vitlök, timjan, grädde, rivet citronskal, hackade soltorkade tomater i pannan och slutligen kycklingen. Tillsätt färsk spenat mot slutet och blanda ner den avrunna pastan. Späd ev med pastavatten. Smaka av med salt och peppar.

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: