Räkor i gräddsås från Toscana

Lätt att laga även om det tar en liten stund.
4 portioner 
2 msk smör
6 vitlöksklyftor, finhackade
400 g skalade räkor (ca 700 g oskalade)
1 gul lök, hackad
1 dl vitt vin, torrt/matlagningsvin
150 g soltorkade tomater i olja i strimlor
3 dl grädde
1 msk kantarellfond
salt och peppar efter smak
2 dl riven parmesan
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
1 tsk timjan
65 g spenat, färsk
Topping:
2 msk finhackad persilja

Så här gör du:
Hetta upp smöret i en stekpanna. Lägg i lök och vitlök och stek det 3-4 minuter så att det blir mjukt.
Lägg i vinet och rör upp det som eventuellt fastnat i botten. Lägg i kryddor och fond. Koka samman några minuter. Lägg i soltorkade tomater, grädde och parmesan. Koka samman några minuter så att såsen tjocknar. Lägg i spenaten och låt den sjunka ihop innan du tillsätter räkorna. Stäng av värmen och smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta eller en sallad.

Trekronorvin.se

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: