Rulltårtsbakelse

3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk+grädde

Fyllning:
1 1/2 dl fast hallonsylt/ drottningsylt
1 dl färska eller djf. hallon
ev. lite socker

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölet med bakpulver och vänd ner i smeten. Lägg bakplåtspapper på en plåt. (ca 30 x 40 cm) Bred ut smeten jämnt och grädda mitt i ugnen i 250 grader ca. 5 min.

Strö lite socker över den färdiggräddade kakan och stjälp upp på bakplåtspapper. Låt den svalna.  Bred på fyllningen och rulla i hop från ena långsidan med hjälp av pappret. Låt kallna.

Garnera med vispad grädde, chokladhjärtan, hallon och krossade pistagenötter.

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: