Biff stroganoff

6 portioner
800 g nötkött (ryggbiff, lövbiff, fransyska eller innanlår)
smör att steka i
1 stor gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 röd paprika i bitar
3 msk tomatpuré
1/2 msk dijonsenap
1 1/2 msk paprikapulver
2 msk kalv / oxfond
1  msk soya
1 tsk timjan
4 dl vatten
2 dl créme fraîche
1 dl grädde
2 krm svartp. grovmalen
ev. 1 krm salt
2 msk maizenaredning, strö

Gör såhär:
Stek det strimlade köttet i omgångar och ta upp från grytan eller stekpannan.
Fräs lök och vitlök i stekgrytan där du ska koka köttet. Tillsätt tomatpuré, dijonsenap, paprikapulver, soya, fond och vatten. Låt puttra, ca 1  timme beroende på kött och hur mört du vill ha det.
Tillsätt den frästa paprikan, créme fraîche, grädde, timjan och ev. salt. Tycker du såsen är för tunn red med vetemjöl eller maizenaredning som strös över.
Låt det puttra i ca 10 minuter till.
Servera med ris eller pressad potatis.

Tips! Paprikan kan bytas mot champinjoner eller så kan du ha båda!

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: