Hasselbackskyckling med rostade rotfrukter

4 portioner 
4 kycklingfiléer
200 g spenat, färsk
2 vitlöksklyftor
100 g philadelphia ost
100 g fetaost
1 1/2 dl riven ost, Västerbotten
1-2 tsk  paprikapulver
1 nypa salt
1 nypa svartpeppar
2 msk smör

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

Fräs spenaten i smöret tillsammans med hackad/pressad vitlök. Salta och peppra lite. Använde stekgryta för att steka all spenat samtidigt.
Blanda ner färskosten och smula ner fetaosten och blanda runt väl. Ställ åt sidan en stund.

Snitta kycklingfiléerna precis som hasselbackspotatis. Cirka 5-6 snitt per filé som går tvärs över filén men inte hela vägen igenom till botten. Det skall bli flikar helt enkelt.
Fyll varje flik med lite fyllning. Fördela jämnt mellan samtliga filéer.
Salta och peppra.
Strö den rivna osten över. Pudra lite chilipulver/paprikapulver över det hela och ställ sedan in i ugnen.

Sås:
ca 7 soltorkade tomater i lag
1 1/2 dl crème fraîche
salt & peppar

Mixa de soltorkade tomaterna med crème fraîche, smaka av med salt och peppar och häll i formen omkring kycklingen efter halva stektiden.

Gratinera i cirka 40 minuter tills det att kycklingen är genomstekt.

Ps! Blir stora portioner när kycklingfiléerna väger ca 200 gr/st. Tre filéer räcker för oss till 4 portioner.

Serverade med Ugnsrostade rotfrukter och denna sås!

Kycklingreceptet hittade jag hos Lchfarkivet

Taggat:, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: