Baconlindad torsk med rotfruktsmos

4 portioner
600 g torskryggfilé
ca 1/2 tsk salt
ca 1/2 krm vitpeppar
1 pkt bacon, 140 g

Rotfruktsmos
700 g potatis
150 g morot
150 g palsternacka
2 msk smör
1 dl crème fraiche
salt och vitpeppar

Börja med att skala och skär palsternacka, morot och potatis i bitar. Koka i saltat vatten tills de mjuknat. Slå av vattnet och mosa rotsakerna med handmixer tills det är lite bitar kvar. Rör i crème fraiche, smör och smaka av med kryddor.
Ugn 220° 
Salta fiskbitarna lätt och peppra. Linda dem med bacon. Bryn bitarna runtom i smör. Lägg dem i en ugnsform och låt gå färdigt i ugnen tills innertemperaturen är 45–50°, ca 15 minuter.

Citroncrème för den som vill ha sås till! Annars kan man hälla skyn från formen över fisken vid servering.

Citroncrème
100 g philadelphiaost
1 dl crème fraîche
rivet skal av 1/2 citron
salt & vitpeppar

Blanda ingredienserna och smaka av med salt och peppar.

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: