Kycklingsteak är en urbenad klubba med skinn som passar utmärkt att steka eller grilla. Den blir otroligt saftig!

4 portioner (stora!)
800 g kycklingsteak (4 st)
Rub
Salta och krydda efter egen smak. Jag hade paprikapulver, allkrydda, chili explosion, salt och peppar. Gnid in rubben ordentligt runt hela steaken, ca 1 timme innan.
Så här steker du för att få ett krispigt kycklingskinn:
Stekpanna/ugn: Stek kycklingen i panna med skinnet nedåt ca 6 min på medelvärme. Skinnet ska bli krispigt. Vänd och stek ca 1 min på köttsidan. Stek färdigt i 150°C varmluftsugn (175°C vanlig ugn) i ca 15 min.
Ta gärna ut kycklingen vid 67°C så hinner den ligga till sig utanför ugnen och når en perfekt innertemperatur. Kycklingen är klar, saftig och god när innertemperatur är 70°C.
Stekpanna: Som ovan men efterstek i ca 12 minuter på eftervärme.
Recept på Potatisgratäng
Servera med potatisgratängen och en god sallad med picklad rödlök.
Picklad rödlök
1 liten rödlök
1-2-3 lag
1 msk. ättikssprit 12 %
2 msk. socker
3 msk. vatten
1 krm. salt
Blanda ättika, socker, vatten och salt i en kastrull och koka upp.
Skiva löken och lägg i en liten glasburk.
Slå den lite avsvalnade lagen över den skivade löken och låt stå kallt. Blir inte så mycket lag men jag brukar skaka om burken några gånger och löken sjunker så småningom.