Smulpaj med rabarber

5-6 port
Smuldeg
2½ dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl strösocker
125 g smör, kallt

Fyllning
300 – 400 g rabarber
1/2 dl strösocker/ rörsocker
1 tsk kanel
lite potatismjöl

Ugn 200°

Gör så här:

1. Blanda vetemjöl, havregryn och socker. Skär smöret i små kuber och nyp samman allt till en smuldeg.
2. Fyllning: Skala ev och skär rabarbern i bitar. Fräste på dem i stekpanna i lite smör, tillsatte rörsocker, kanel och lite potatismjöl, tömde över i pajformen. Strö över smuldegen.
3. Grädda i mitten av ugnen, 25 – 30 min.

Servera med glass eller vaniljsås.

Jag vispade ihop vaniljvisp (milda 13%, 2,5 dl) med 1 dl vispgrädde+ lite socker och vaniljsocker.
Öppnad vaniljvisp ska klara sig 5 dygn!

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: