Korvstroganoff med senap och dill

Marcus Aujalays populära recept som jag gjort om till 4 mindre portioner. Originalrecept längre ner på sidan.

550 g falukorv, Deli
Smör till stekning
1 gul lök, hackad
2 klyftor vitlök
3 msk tomatpuré
1 1/2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl grädde, 40%
3/4 msk dijonsenap
3/4 msk grov osötad senap
3/4 msk söt senap
Salt och peppar
Färsk dill

Gör så här:
Värm upp mjölk och grädde.
Fräs den strimlade korven i smör, tillsätt hackad lök och vitlök. Tillsätt tomatpurén mot slutet.
Strö över vetemjöl och rör runt.
Tillsätt den varma vätskan, krydda med salt och peppar och låt småputtra 5 -10 minuter.
Tillsätt de olika senapssorterna och slutligen färsk hackad dill.

Servera med ris, bulgur, pasta eller potatis.

Originalrecept, 4 portioner
700-800 g falukorv
Smör till stekning
1 gul lök
3 msk tomatpuré
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
1 msk grov osötad senap
1 msk söt senap
Salt och peppar
Färsk dill

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: