Dillkött med kyckling

4 portioner
600 g kycklingfilé (3 stora)
ca. 7 dl vatten
1 1/2 msk kycklingfond
2 st morötter
1/2 st palsternacka
1/2 st gul lök
6 st svartpepparkorn
6 st kryddpepparkorn
1/2 – 1 tsk salt
Dillstjälkar

Dillsås
4 dl kycklingspad från kokningen
1 dl grädde, 40%
1 1/2 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
1 1/2 msk ättiksprit, 12%
1 1/2 msk socker
1 /2 dl hackad dill
Salt & peppar

1. Skär kycklingfiléerna i bitar. Lägg över i en kastrull eller gryta och slå på kallt vatten så att köttet täcks. Koka upp och skumma med hålslev.
2. Skala och skär morötterna (ev. palsternacka) och löken i lagom grova bitar och tillsätt dem tillsammans med fond, dillstjälkar och kryddor.
3. Låt koka ca 35-40 minuter.
4. Lyft alla bitar med en hålslev och lägg på en stor tallrik
5. Spadet får nu koka ner tills ca 4 dl återstår.

Gör såsen:
6. Fräs ihop smör och vetemjöl, späd med den varma buljongen och slutligen grädden. Låt koka några minuter. Tillsätt socker och ättika. Smaka av såsen.
7. Nu skall inte såsen koka mera, då är risken stor att den skär sig.
8. När såsen är klar, häll kycklingen och grönsakerna tillbaka i kastrullen. Tillsätt den finskurna dillen och blanda om.

Jag serverade med kokt potatis och lättkokt broccoli.

Taggat:

2 tankar om “Dillkött med kyckling

  1. Morgan 29 juni, 2020 kl. 17:27 Reply

    En helt fantastisk blogg med mycket gott. Kycklingen ska jag prova denna veckan.

  2. brigranis 30 juni, 2020 kl. 16:33 Reply

    Tack! Vi blev nöjda med kycklingen men vi föredrar kalvkött. Testa gärna! 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: