Biff med bambuskott och grönsaker

5-6 portioner

Marinad:
500 g lövbiff i strimlor
2 msk färsk riven ingefära
2 msk soja
2 msk maizena

1 gul lök, klyftad
3 vitlöksklyftor, pressade
1 burk bambuskott (410 g)
2 morötter
Sugar snaps
1/2 paprika, grön eller röd
1 1/2 msk oxfond
1/2 dl hoisinsås
1/2 dl ostronsås
4 dl vatten
2 msk kinesisk soja
salt
ca. 1/2 tsk grovmalen svartpeppar

Strimla köttet. Blanda ihop ingefära, maizena och soya i en skål. Lägg i köttet och låt marinera några timmar eller över natt.

Stek köttet ock låt det småputtra i vatten, hoisinsås, ostronsås, soya och oxfond ca 30-40 minuter. Obs! Vi vill ha köttet mört.😊

Skala och klyfta löken. Skala och skär morötterna i sneda skivor och paprikan i strimlor.
Skölj bambuskotten i hett vatten för att få bort den konserverade smaken och låt rinna av.
Fräs i olja och tillsätt mot slutet av kokningen. Tillsatte lite frysta sugar snaps också.
Red med maizena mot slutet till den konsistens du vill ha.

Servera med jasminris och ev. sallad.

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: