Lax i krämig sås

4 portioner
500 g laxfiléer á 125 g
1 dl vatten
2-3 msk koncentrerad hummerfond
1 dl crème fraîche
2 dl grädde, 40%
1-2 tsk fransk senap
4 msk färsk dill (1 1/2 msk djupfryst)
3 msk röd stenbitsrom
peppar
salt, behövs inte

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda vatten, hummerfond, crème fraiche, grädde och senap i en kastrull. Koka ihop såsen något. (Jag redde av med 1/2 msk maizenaredning, strö) Lägg laxbitarna i en ugnsfast form och peppra. Hacka dillen. Rör ner dill och stenbitsrom i såsen -spara lite till garnering! Smaka av, tänk på att fond och stenbitsrom är salt i sig. In i ugnen ca 25-30 minuter.
Lägg en klick stenbitsrom på varje laxfilé och garnera med lite dill.

Servera med pressad potatis, lättkokt broccoli och rårivna morötter.

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: