Fläskytterfilé i lingonsås

4-5 portioner
800 g fläskytterfilé (benfri kotlettrad)
eller fläskfilé
2 pressade vitlöksklyftor
2 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
3 dl vispgrädde
1 dl rårörd lingonsylt
4 msk koncentrerad kalvfond
2 msk kinesisk soja

Till servering:
kokt potatis
svartvinbärs- eller annan gelé
lättkokt broccoli ock morötter

1. Sätt ugnen på 175°. Putsa köttet, salta och peppra. Lägg det i en brödform på 1,5-2 liter – det ska vara ganska trångt. Jag skar i skivor och hade min omniaugn som jag använder i husbilen.
2. Blanda grädde, lingonsylt, fond, soja och pressad vitlök. Tillsatte lite sambal oelek för starkare smak. Häll såsen i formen, se till så den kommer in under och vid sidorna. Baka mitt i ugnen till ca 70° innertemp, det tar ungefär 1,5 timme.
3. Ta upp köttet, skär i tunna skivor om du hade den hel i formen.

Sila såsen eller mixa som jag gjorde, blanda maizena med lite kallt vatten eller maizenaredning, strö. Häll det i såsen och koka i några minuter. Smaka av och servera med kött och tillbehör.

Receptinspiration

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: