Potatissallad med saftig kycklingfilé

700 g potatis, kokt tärnad
1/2 st äpple, tärnat
10 cm purjolök, skivad
1 dl gräddfil
1/2 dl crème fraîche
1/2 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
1 tsk örtkrydda, herbamare
1 knivsudd honung
1 knippa dill
salt & peppar

Skala och koka potatisen, låt den svalna och skär den sedan i tärningar. Blanda samman potatis, skivad purjolök och tärnat äpple i en skål.
Rör ihop gräddfil, majonnäs, crème fraîche, dijonsenap, flytande honung, örtkrydda, salt&peppar i en annan skål. Klipp ner dillen, tillsätt salt och peppar.
Häll blandningen över skålen med potatis, purjo och äpple, rör om.

Egen majonnäs
1 helt ägg
1–1,5 tsk dijonsenap
1 krm salt
lite vitpeppar
1 msk citronjuice
1 1/2 – 2 dl rapsolja

Alla ingredienser ska ha samma temperatur, t.ex kylskåpskall.

Lägg alla ingredienserna i en hög, smal bägare. Ställ ner stavmixern på botten och sätt på. Stå still med mixern några sekunder och börja sedan vicka fram och tillbaka tills all olja blandats i! Klart!
Håller ca 1 vecka i kylskåp!

Majonnäsrecept från Victorias provkök

Saftig kycklingfilé, 4 portioner 
3-4 st kycklingfiléer, ca 600 g
1 tsk dijonsenap
1 tsk timjan
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk svartpeppar
3/4 msk örtkrydda, herbamare (obs! salt)
3 msk balsamvinäger
3 msk olivolja

Gör såhär:
Börja med att värma ugnen till 250° och se till att den är riktigt het innan du tar in kycklingen.
Blanda ihop marinaden och ställ åt sidan.
Krydda filéerna runt om med salt och peppar. Hetta upp matolja i en stekpanna, stek filéerna på hög värme, ca 4-5 min på varje sida.
Lägg filéerna i en ugnsform, häll över marinaden och ta genast in i mitten av ugnen, sänk värmen till 200°. Efter 15-17 min tar du ut dem (tiden kan variera beroende på hur tjocka filéer du har) och täck genast med folie, låt vila i 15 min. Skär sedan i diagonala skivor, häll över skyn från ungsformen och servera. De är lika goda kalla som varma.

Recept på kycklingen kommer från Zeinaskitchen

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: