Hallonpaj

Pajdeg:
150 g smör
1 dl strösocker
1 3/4 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
1 tsk bakpulver

Fyllning:
5 – 6 dl hallon
eller hallon/blåbär
2 dl creme fraiche
1 ägg
3/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker

Ugn 200°C

1. Smält smöret, blanda med strösocker, vetemjöl och bakpulver. Platta ut degen i en pajform.

2. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

3. Fördela hallonen (hallon-blåbär) över pajen. Blanda crème fraîche, ägg, strösocker och vaniljsocker. Slå fyllningen över pajen och grädda i ytterligare 15-20 minuter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: