Baconlindad kycklingfilé med svartpepparfärskostsås

4 kycklingfiléer
140 g bacon
1 msk smör

Gör ett snitt i kycklingfiléerna och fyll med t. ex basilika och örtsalt (Herbamare)

Bryn kycklingen runt om i en stekpanna med smör, pressad vitlök och kryddor. Ta kycklingen ur stekpannan och linda bacon runt varje filé. Lägg ner i en ugnsfast form och ställ in i ugnen cirka 20 minuter i 225°C. Använd gärna en stektermometer om du är osäker på temperaturen. ca 70 grader.

Finns bara i Finland.


Svartpepparfärskostsås:

1 – 1,5 dl vatten
1 msk kalvfond
2 dl vispgrädde
100 g färskost med svartpeppar
eller Cantadou, 4 Sorters Peppar
salt

Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Låt sedan såsen koka ca 10-15 min. på svag värme så att osten smälter och såsen tjocknar. Smaka av med lite salt.

Hasselbackspotatis
8 jämnstora potatisar
2 msk smör
1/2 tsk salt
1 msk ströbröd

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär skåror men inte helt igenom potatisen. Salta potatisen och smält smöret och pensla på. Lägg den i en ugnssäker form och gratinera potatisen i ugnen ca 25 min. Ta ut formen och pensla med mer smör och häll på ströbröd. Man kan också lägga på riven ost. Baka potatisen ytterligare i 20 min tills den är färdig.

Taggat:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: