Torskrygg i ugn med en god sås

4 portioner
ca 500-600g torskrygg
3 msk smör
0,5 msk flytande honung
3/4 msk fiskfond
ca 1 tsk saft från citron
Salt & svartpeppar

Sås
1/2 gul lök
0,5 msk vitt vin eller vitvinsvinäger
1,5 dl vatten
3/4 msk fiskfond

1 1/2 msk vetemjöl
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 tsk dijonsenap
1 msk honung
Smör
salt & peppar
1/2 tsk saft från citron

Gör så här:
Smält smör, honung, fiskfond och citronsaft i ugnsformen.
Lägg fisken i formen, salta och peppra och vänd runt i blandningen.

Ställ in i ugnen i 175 grader i ca 15 – 18 minuter, tills innertemperaturen är 52 grader

Hacka löken till såsen och fräs den i smör utan att den tar färg
Tillsätt vitvinsvinäger, vatten och fiskfond
Reducera till ca 0,5 dl
Sila bort löken från buljongen
Smält 1 1/2 msk smör, tillsätt vetemjöl och rör ihop
Tillsätt grädde, silad buljong, creme fraiche, dijonsenap och honung
Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft

Servera kokt potatis, lättkokt broccoli och rårivna morötter

Receptinspiration!

Taggat:,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: